Cultuureducatie is een onmisbaar onderdeel in ieders’ leven. Het NKT vindt het belangrijk dat we culturele competenties beschikbaar maken voor alle jonge mensen, zodat zij de toekomst kunnen vormgeven. Het NKT is een theaterschool waar al ruim 25 jaar ieder kind welkom is. Elke dag zijn er lessen in zingen, dansen en acteren voor kinderen en jongeren tussen de 4 en 21 jaar. De lessen hebben als doel  het ontwikkelen van de identiteit en de creativiteit van de leerlingen. In onze visie heeft elk kind talent, en wij helpen hen met veel plezier om dat talent te ontdekken en ontwikkelen. 

De NKT Theaterschool kenmerkt zich door talentontwikkeling bij kinderen en jongeren in de breedste zin van het woord. We leren de leerlingen de vreugde kennen van samen zingen, dansen, het werken aan een toneelstuk of musical. We laten ze hun eigen creativiteit ontdekken, ontwikkelen en tentoonstellen. Alles onder begeleiding van ervaren en professionele docenten.

Het NKT  is ook een plek waar de leerlingen als mens serieus genomen worden en niet afgedaan worden als kinderen zonder eigen mening. Een plek waar ze zich kwetsbaar kunnen opstellen. Waar ze zich niet alleen in een bepaald vak kunnen bekwamen maar ook als ruimdenkend ondernemend persoon kunnen ontwikkelen. Een plek waar ze zichzelf kunnen zijn.