NKT Halloween 2019

Purmerend, 15 oktober 2019

In de week van maandag 28 oktober t/m zaterdag 2 november (de week meteen na de Herfstvakantie) vieren we op de NKT Theaterschool weer Halloween!

De NKT Theaterschool grijpt dit feest natuurlijk aan om een leuke, enge, verkleedpartij te houden. Dus trek je bloederigste kleren aan, ga los met grime, stop je giftige snoepjes in je tas vol spinnenwebben en kom genieten van Halloween bij het NKT!

We gaan een week lang lekker gezellig griezelen met elkaar!!! Alle leerlingen (van maandag t/m vrijdag) mogen (eng)verkleed naar de theaterschool komen en de lessen zullen een gepast griezelthema hebben. Ook zullen we per dag een Miss en Mister NKT Halloween kiezen.

De zaterdagleerlingen hebben iets bijzonders:  Zij hebben op zaterdag 2 november niet ’s ochtends, maar ’s avonds les.

Met deze bovenbouw leerlingen gaan we in he balletlokaal, via de beamer, samen een Halloween horrorfilm kijken. Aanvang: 20:30 uur tot 23:00 uur. ( let op alleen geschikt voor leerlingen met stalen zenuwen. ) SPANNEND!!!

Wat is Halloween eigenlijk?

Halloween is één van de oudste feesten. Duizenden jaren geleden vierden de Kelten op 31 oktober oudejaarsavond. Zij geloofden dat die avond de geesten van de overledenen hun vroegere woonplaatsen bezochten. De uitgeholde pompoen met het lichtje erin en de griezelig verklede kinderen zijn dan ook het symbool van ‘de dolende ziel’.

We hebben er ongelooflijk veel zin in!

Met een griezel groet van iedereen van de NKT Theaterschool!

Jeroen Man
Artistiek leider

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *